Kinder manuele therapie

Manuele Therapie bij volwassenen is totaal anders dan Manuele Therapie bij kinderen. De meest genoemde klacht voor behandeling is de asymmetrische stand van het hoofd. Men noemt dat dan een voorkeurshouding terwijl na onderzoek blijkt dat er op gewrichtsniveau sprake is van een dwangstand waarbij in nagenoeg alle gevallen het de atlas (bovenste nekwervel) betreft.

Dit gaat niet vanzelf of spontaan over.

Uit onderzoek blijkt dat in 80% van de gevallen 1 behandeling nodig is en in 96% van de gevallen kan met 2 behandelingen een volledig herstel gerealiseerd worden. Deze resultaten worden enkel bereikt door Manueel Therapeuten die door de EWMM opgeleid zijn. De cursus is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) en deze Manueel Therapeuten zijn geregistreerd in het KMT-register. Dit kunt u raadplegen op www.ewmm.net.

Omdat het skelet pas verbeend is rond het 20e levensjaar zijn technieken zoals bij volwassenen toegepast worden uit den boze. Het zijn zeer milde technieken waarbij met name de richting bepalend is en zeker niet de kracht. De kracht die gebruikt wordt om een deukje in een opgeblazen ballon te drukken kun je vergelijken met de kracht, of het gemis aan kracht, tijdens een behandeling.

 
IJslandsmos 4
2914 SH Nieuwerkerk a/d IJssel
Tel: 0180-315620

Leliestraat 3
2761 HD Zevenhuizen
Tel: 0180-632188

Sportcentrum "de Koornmolen"
Tweemanspolder 6a
2761 ED Zevenhuizen
Tel: 0180-634021
Deze praktijk is aangesloten bij
ZorgPunt Zuidplas